Durgo AB

1921 lägger Rolf Nobel, brorson till den välkände kemisten Alfred, grunden
till det som är Durgo idag. Ända sedan dess har vi jobbat hårt för att alltid vara den pålitliga länken. Vi står med ena benet stadigt förankrat i vår svenska hantverkstradition, den som tagit oss dit vi är, och andra benet i modern teknologi. Allt för att kunna leverera den kvalitet och säkerhet du kräver av oss.

1921

Rolf Nobel, brorson till den välkände Alfred, grundar AB Durgo i Hagalund norr om Stockholm.

1930

Erik Andersson tar över Durgo. Än idag drivs företaget inom familjen. Spolventilen sätter fart på affärerna i och med vattentoalettens intåg i Sverige. Vår första säkerhetsventil utvecklas.

1940

Skapar vakuumventiler som återströmningsskydd för dricksvattensystem. Återströmningsskyddet för tvättmaskiner ser dagens ljus.

1960

Ventilrör och tappkranar med olika typer av återströmmningskydd utvecklas.

1970

Får patent på luftningsventilen för avloppssystem. Miljontals ventiler finns nu i byggnader världen över. Börjar exportera till norden och andra europeiska länder.

1980

Gör intåg på den japanska marknaden, som nu är en av våra viktigaste marknader. Säkerhetsventiler och vakuumventiler i rostfritt stål börjar tillverkas.

1990

Startar försäljning i USA. Vi kvalitetscertifierar vår verksamhet enligt ISO 9000.

2000

Utvecklar ny typ av luftningsventil avsedd för trånga utrymmen (Durgo Plus). Startar försäljning i Kina och Durgo luftningsventiler installeras i OS-arenan i Peking.

2010

Förvärvar plastformsprutningsföretag och har nu större delen av produktionskedjan av luftningsventilerna in-house. Utvecklar och patenterar nya vakuumventiler för säkrare återströmingsskydd i dricksvattensysstem.

2021

Vi närmar oss 100 år som företag och med samma noggrannhet och engagemang som på Nobels dagar.